Extrémně jemný koláč budete mít hotový velmi rychle a přísady, které potřebujete, snadno koupíte nebo je možná máte pravidelně doma. Lehký dezert vykouzlíte během chvilky.
Ingredience:
3 vejce
200 g bílé čokolády (to jsou cca 2 čokolády)
250 g smetanového sýru Philadelphia (to jsou 2 ks)
(Kdo chce může přidat 1 lžíci hladké mouky)
Postup receptu
Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Oddělte bílky od žloutků a misku s bílky dejte zatím do lednice. Do bílků dejte špetku soli.
Bílou čokoládu si nalámejte do samostatné misky a ve vodní lázni ji rozpusťte. Mezitím si vyšlehejte bílky se špetkou solí, které jste měli v lednici.
Čokoládu za občasného míchání vyndejte z vodní lázně, přidejte smetanový sýr a promíchejte. Do této směsi nalijte lehce vyšlehané žloutky a stále míchejte. (Kdo chce může přidat 1 lžíci hladké mouky).
Na samém konci přidávejte po malých částech vyšlehané vaječné bílky a lehce ruční metlou promíchejte tak, aby vám pěna nespadla. Formu na pečení si vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem a směs do ní nalijte. Pečte asi 15 minut v závislosti na typu trouby a poté snižte teplotu na 160 stupňů. Nechte péct dalších 15-20 minut a poté troubu vypněte.
Koláč nechte ještě chvíli v troubě dojít asi 10-12 minut. Hotový koláč je přeci jen dobrý jíst zcela vychladlý. Doporučuji ho nechat venku ještě pár minut vychladnout na mřížce. Doplnit ho můžete citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Dezert se hodí k odpolednímu čaji nebo kávě. Ozdobit ho můžete podle libosti, vhodné jsou jedlé květiny.
I když držíte dietu, nebojte se ochutnat. Malý kousek nikdy neuškodí a poznáte, že i pomocí pár přísad jde vytvořit koláč, který každého učaruje hned po prvním soustu. V jednoduchosti je prostě krása.
Spravovat souhlas s cookies
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.